Belangrijk om te weten over finasteride

Belangrijk om te weten over finasteride

Belangrijk om te weten over finasteride

Finasteride of Propecia is een 5a-reductaseremmer geïndiceerd voor de behandeling van mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Dit middel wordt alleen bij mannen gebruikt. Propecia is beschikbaar in generieke vorm. Bijwerkingen van Propecia zijn onder andere impotentie, verlies van interesse in seks, moeite met het hebben van een orgasme, abnormale ejaculatie, zwelling in je handen of voeten, zwelling of gevoeligheid in je borsten, duizeligheid, zwakte, gevoel alsof je misschien flauwvalt, hoofdpijn, loopneus of huiduitslag. Propecia kan ook vermindering van bloed prostaat specifiek antigeen (PSA) veroorzaken en de PSA bloedtest beïnvloeden.

Wat moet je weten over Propecia

Het belangrijkste dat je moet weten is dat Propecia nooit ingenomen mag worden door een vrouw of een kind. Propecia kan worden geabsorbeerd door de huid en vrouwen of kinderen moeten niet worden toegestaan om finasteride tabletten te gebruiken, zelfs aanraken of even in contact komen met deze tablet kan al behoorlijk gevaarlijk zijn,

Hoewel finasteride niet geschikt is voor het gebruik door vrouwen, kan deze medicatie geboorteafwijkingen veroorzaken als een vrouw wordt blootgesteld aan de medicatie tijdens de zwangerschap. Finasteride tabletten mogen niet worden aangeraakt door een vrouw die zwanger is of die mogelijk zwanger kan worden.

Als een vrouw per ongeluk in contact komt met deze medicatie door een gebroken of geplette tablet dan is het verstandig de handen te wassen met water en zeep.

Alvorens finasteride gebruikt wordt, informeer je arts als je ooit een allergische reactie hebt gehad op dit medicijn of een soortgelijk geneesmiddel genaamd dutasteride (Avodart). Het gebruik van finasteride kan het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker verhogen.

Getagd met , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*